znajdujesz się: Strona główna > Kalendarium wydarzeń > Nowoczesna protetyka „od kuchni” BIOLOGI...

Nowoczesna protetyka „od kuchni” BIOLOGICZNIE ZORIENTOWANA TECHNIKA PREPARACJI ZĘBÓW POD KORONY(BOPT)

termin: 18.05.2018

Nowoczesna protetyka „od kuchni” BIOLOGICZNIE ZORIENTOWANA TECHNIKA PREPARACJI ZĘBÓW POD KORONY(BOPT)

Nowoczesna protetyka „od kuchni” BIOLOGICZNIE ZORIENTOWANA TECHNIKA PREPARACJI ZĘBÓW POD KORONY(BOPT)

Prowadzący: dr n med. Marcin Krywult - specjalista protetyki stomatologicznej, implantolog

PROGRAM KURSU

1. Technika preparacji wertykalnej – geneza, idei, podstawy teoretyczne.
2. Pojęcie szerokości biologicznej – obciążenie przyzębia protezami stałymi, problem inwazyjności.
3. Zalety i wady powszechnie stosowanych metod preparacji zębów pod korony.
4. Preparacja wertykalna – zakres wskazań i przeciwwskazań.
5. Aspekty materiałowe i techniczne
6. Technika preparacji wertykalnej – instrumentarium, know-how, metody unikania błędów.
7. Uzupełnienia prowizoryczne i ich rola w technice BOPT
8. Wyciski – jak zrobić to dobrze?

Warsztat:
- Samodzielna preparacja wertykalna zębów na fantomach – tips & tricks.
- Technika wykonania, podścielenia i osadzenia prowizorium z uwzględnieniem zasad BOPT.
- Technika wykonania wycisku.

9. Specyfika laboratoryjnych aspektów wykonania koron bezschodkowych.
10. Przymierzenie pracy – niuanse i pułapki.
11. Cementowanie koron bezschodkowych.

Termin: 18.05.2018
godz. 9.00-19.00
Miejsce: Centrum Medyczne Jurajska, ul.Brzezińska 6A, Częstochowa
Punkty edukacyjne: 10
Koszt szkolenia: 1800 zł
Organizator kursu: Implo-Cerk Rafał Topolewski ul. Jagienki 76, 43-382 Bielsko-Biała
Kontakt i zapisy: Rafał Topolewski tel. 668 406 531, e-mail: biuro@implocerk.com